Miten voi saada luottotiedot takaisin?

Kun luottotiedot ovat menneet, tai jos ne ovat vasta menossa ja huomaa että nyt ei enään tilanteestansa selviä, voi se olla erittäin stressaava ja ahdistava kokemus. Laskuja kertyy, mutta rahaa ei niitä ole maksaa. Mielessä pyörii vain ja ainoastaan raha, ja se kuinka selvitä laskuista. Tässä kohtaa kannattaa myöntää itsellensä tilanne ja siirtyä eteenpäin. Ottaa velkojiin yhteyttä ja mahdollisesti selvittää asiat suoraan heidän kanssansa. Jos se ei onnistu, kannattaa muistaa että ei ulosottokaan ole maailmanloppu! Oman paikkakuntansa velkaneuvonnasta kannattaa selvittää, mitä vaihtoehtoja sinulla on tilanteessasi.

luottotiedot takaisinKannattaa muistaa, että luottotietojen takaisin saaminen vaatii tiukkaa linjaa raha-asioissa. Pitää elää säästeliäästi ja maksaa velkoja mahdollisimman hyvin pois. Ja vaikka tällä hetkellä puhtaat luottotiedot kuulostaisikin kaukaiselta haaveelta, se päivä, kun kaikki on maksettu ja omat luottotiedot ovat puhtaat tulee nopeammin kuin huomaatkaan ja on sen arvoista.

Monet pohtivat miten luottotiedot voi saada takaisin – tätä prosessia ei voi nopeuttaa!

Luottotietojen menettämisen jälkeen herää tietysti kysymys, kuinka saan luottotiedot takaisin? Luottotietojen takaisin saaminen alkaa aina velkojen takaisinmaksulla. Jos mitenkään on mahdollista, maksa kaikki velat pois niin pian kuin vain voit. Oikeudessa ja ulosotossa pienetkin velat kasvavat korkoa ja oikeudenkäyntikuluja tulee n. 200€ per lasku. Näin ollen pienestäkin summasta voi kertyä erittäin paljon maksettavaa. Joten kannattaa mahdollisuuksien mukaan sopia asioista ja maksaa laskuja pois. Takaisinmaksun jälkeen saat luottotietosi takaisin nykyään välittömästi eikä asiasta koidu sen jälkeen enään sinulle harmia

Jos kuitenkin tilanteesi on sellainen, ettet kaikkia laskuja saa mitenkään pois, kannattaa yrittää päästä velkajärjestelyyn. Velkajärjestelyssä on tietyt edellytykset, joten kaikki eivät tälläiseen järjestelyyn pääse. Myös jonot ovat toisilla paikkakunnilla välillä erittäinkin pitkiä. Velkajärjestely lyhykäisyydessään tarkoittaa sitä, että oikeudessa päätetään maksukykyäsi vastaava maksuohjelma, jota maksat tietyn ajan. Ja tämän jälkeen saat sitten luottotietosi kuntoon. Asiaa kannattaa selvittää oman paikkakuntasi velkaneuvonnasta.

Luottotietohäiriön pituus vaihtelee 2-4 vuoden välillä. Mutta kannattaa muistaa se, että halutessasi luottotietosi takaisin, pitää sinun tämän 2-4 vuoden aikana hoitaa raha-asiasi täydellisesti. Luottotietohäiriön kesto lisääntyy, jos tänä aikana jätät laskusi maksamatta ja saat uuden merkinnän. Näin ollen kannattaa olla tarkka rahojensa kanssa, jotta saat luottotietosi kuntoon mahdollisimman pian.